Rólunk

Ki is Mamka?

Az édesanyám. Akivel közösen készítjük a termékeinket és műveljük azt a kis földterületet, ahol az alapanyagok megteremnek.
Még a nagyszüleim vették a kertet a Balaton-parton, ahol immáron 40 éve gazdálkodik a családunk. Itt teltek gyermekorom hétvégéi és azóta is ide vonz a kert szeretete. Amint tehetjük elhagyjuk a várost, hogy megnézzük mennyit fejlődtek növényeink, mennyit nőttek gyümölcseink, hogyan változik a kertünk évszakról évszakra.

A kert és a befőzés összetartozik nálunk. A befőzés ősi tradíció, csinálták már dédanyáink, csinálták nagyanyáink és csináljuk mi is. Megpróbáljuk elrakni a nyár és az ősz ízeit a téli hideg napokra, üvegbe zárni az ízeket, zamatokat. Nincs is annál jobb érzés, mikor az ember kinyit egy üveg lekvárt és érzi a gyümölcs aromáját, a nyár színét, érintését.

A kert szeretete mindig is meghatározta az életünket. Ezt szerettük volna konzerválni a termékeinkben, bízva abban, hogy a termékeink által mások is megérzik, hogy a szívvel-lélekkel készített finomságok mennyivel másabbak, mint a nagyüzemi konzervek.

A kert művelése során nem használunk vegyi anyagokat és műtrágyát sem. Így persze sokszor nem olyan gyümölcstermést kapunk, amit szeretnénk, de számunkra fontosabb a természetesség, mint a nagy terméshozam.

Ugyanígy a befőzés során sem használunk tartósítószereket. Termékeinket tradicionális befőzési technikával, cukor felhasználásával készítjük, úgy ahogy azt őseink is tették.